top of page
Search

2025-ci ildə Restoran Mətbəxində Yeni Trendlər: Avtomatlaşdırmadan Ağıllı Texnologiyalara


ree

1. Robotika və Avtomatlaşdırılmış Sistemlər

Avokadonun soyulması üçün Avocado Robotu (Autocado) kimi texnologiyalar yemək hazırlığını sürətləndirir və təhlükəli qida hazırlıq proseslərini azaldır Food & Wine. Bununla yanaşı, restoranlar “Infinite Kitchen” tipli avtomatlaşdırılmış sistemlərlə saatda 500 salat qabını rahatlıqla hazırlaya bilir Food & Wine.

2. AI və IoT İnteqrasiyası ilə Ağıllı Avadanlıqlar

McDonald's bir çox restoranında internet-ə qoşulan mətbəx avadanlıqları, AI əsasında drive-through, və idarəetmə üçün virtual menecer kimi sistemləri tətbiq edir The Wall Street Journal.

Global səviyyədə, IoT-enabled soyuducular, kombi soba + dondurucu sistemlər, və ağıllı monitorinq sistemi kimi avadanlıqlar getdikcə populyarlaşır tagg.com.auChef's IconAccio.

3. Həssas Qida Təhlükəsizliyi və Gigiyena

UV-C dezinfeksiya sistemləri, antimikrob səthli avadanlıqlar və təmasız (touchless) idarəetmə texnologiyaları post-pandemiya dövründə xüsusilə əhəmiyyət kəsb edir tagg.com.aubncleaning.comChef's Icon.

4. Modulyar Dizayn və Çoxfunksiyalı Avadanlıqlar

Kombinə edilmiş soba, çoxfunksiyalı iş stansiyaları və portativ (pop-up) mətbəx blokları kimi modulyar sistemlər, məkanınıza uyğun çevik seçimlər təklif edir Chef's Iconkaesidkitchen.comLaBel.

5. Sürətli Qida Hazırlayan Avadanlıqlar

Quraşdırılmış mikrodalğalı + konveksiya + impingement texnologiyasından istifadə edən yüksək sürətli sobalar ənənəvi sobaya nisbətən hazırlıq müddətini yarıya qədər azaldır.

 
 
 

Comments


bottom of page