Search

Restoran konsepsiya növləri

Updated: Aug 8


Fastfud restoranı

Fast food əksər insanlar üçün ən populyar restoran növüdür. McDonald's və Burger King kimi restoran filialları1950-ci illərdə məşhurlaşdı və sürət və rahatlığı səbəbiylə Taco Bell, KFC və başqaları kimi saysız-hesabsız başqalarına motivasiya verməyə kömək etdi. Fast food restoranları adətən zəncirlərdir; fast food franşiza açmağı düşünürsüzsə, françayzinqin ilkin xərclərinin müstəqil restoran açmaqdan daha bahalı olduğunu unutmayın.


Tez Gündəlik Yemək (Fast Casual dining)

Bu, hazırda ən böyük meyllərdən biridir. Fast-casual fast food-dan bir qədər daha yüksək səviyyədədir. Sürətli təsadüfi restoranlarda birdəfəlik yeməklər və qab-qacaq təklif olunur, lakin onların yeməkləri daha yüksək səviyyəli, məsələn, gurme çörəyi və üzvi maddələr kimi təqdim olunmağa meyllidir. Açıq mətbəxlər, müştərilərin yeməklərinin hazırlandığını görə bildikləri sürətli olması ilə məhşurdur.


Gözəl yemək (Fine Dining)

Adından göründüyü kimi, gözəl yemək daha yüksək səviyyəli bir restoranı təsvir etmək üçün istifadə olunur, yeməkxanalar yüksək keyfiyyətli xidmət ilə zərif bir atmosfer təqdim edir. Gözəl yemək restoranlarındakı aşpazlar ümumiyyətlə peşəkar şəkildə öyrədilirlər və yemək kifayət qədər bahalıdır, lakin buna dəyər.


Qida Yük maşınları (Food Trucks)

Digər bir populyar restoran konsepsiyası qida yük maşınlarıdır. Bu səyyar yeməklər müxtəlif səbəblərdən populyardır: başlanğıc xərcləri az, əmək xərcləri azdır və əlavə xərclər var. Öz ərzaq maşınlarınızı işə salmaq hələ yeni bir restoran açmaqla eyni addımların çoxunu tələb edir. Bir iş planı, maliyyələşdirmə, bir menyu, avadanlıq və yaxşı bir ada ehtiyacınız var. Bir qida yük maşını işinin ticarət nişanı, sosial mediadan hər gün yük maşınının harada olduğunu elan etməkdir.


Sınaq tipli Restoran (Pop-Up)

Uzun müddət öhdəliyi olmayan bir restoranı sınamaq üçün bir yol axtarırsınızsa, pop-up restoran bir həlldir. Bəzi peşəkar aşpazlar aşpazlıqları üçün açırlar, çünki pop-upın qısa müddətli təbiəti aşpazlara mətbəxdə tam sərbəstlik və yaradıcılıq imkan verir. Digərləri bir restoran konsepsiyasını sınamaq üçün pop-up bir restoran açır, bundan investorları və ictimaiyyətin rəyinə əsasən yoxlama məqsədilə açılır.